ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Ερώτηση στη Βουλή για άνοιγμα του τελωνείου Μαυροματίου

--1024x502

Στη Βουλή με ερώτηση του προς τον Υπουργό Οικονομικών φέρνει ο Μάριος Κάτσης το αίτημα για το τελωνείο Μαυροματίου ζητώντας να επαναλειτουργήσει με αυστηρή εφαρμογή όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης:

«Η αδιαφορία της κυβέρνησης ΝΔ για τη Θεσπρωτία συνεχίζεται λες και είμαστε νομός β' κατηγορίας. Νέο πλήγμα αποτελεί η προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης να ανοίξει τα τελωνεία της Κρυσταλλοπηγής στην Καστοριά και της Νυμφαίας στη Ροδόπη, κατόπιν πιέσεων τοπικών παραγόντων, και να συνεχίσει να κρατά το τελωνείο του Μαυροματίου κλειστό χωρίς καμιά επίσημη δικαιολογία.

Και καλά να μην ακούνε τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ζητάμε μήνες τώρα την λειτουργία του τελωνείου τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Τους αιρετούς της Νέας Δημοκρατίας δεν τους ακούνε ή τους αντιμετωπίζουν και αυτούς πελατειακά κάνοντας ρουσφέτια μόνο εκεί που έχουν περισσότερες ψήφους;

Η κυβέρνηση των «Αρίστων» θεωρεί δεδομένους τους επιχειρηματίες της Θεσπρωτίας που έχουν κλειστή την εμπορική δίοδο προς την Αλβανία ή πάνε μέσω Ιωαννίνων αυξάνοντας το κόστος; Θεωρεί δεδομένους τους αγρότες που πλήρωσαν παράβολα για τους εργάτες γης οι οποίοι τελικά ή δεν ήρθαν καθόλου ή ήρθαν παράνομα; Ή μήπως θεωρεί δεδομένους τους Έλληνες της εθνικής μειονότητας της Αλβανίας που τους θυμούνται μόνο προεκλογικά που είναι αποκλεισμένοι εδώ και ένα χρόνο σχεδόν; Αν ναι τότε είναι γελασμένοι. Η τοπική κοινωνία έχει αντιληφθεί ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη περιφρονεί σε όλα τα επίπεδα τη Θεσπρωτία.

Με την ερώτηση μου ζητάω ισότιμη μεταχείριση και το αυτονόητο: Να ανοίξει το τελωνείο Μαυροματίου με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στις πύλες εισόδου της χώρας. Η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι αν συνεχίσει την αδιέξοδη πολιτική θέτει σε κίνδυνο το εμπόριο, τον τουρισμό αλλά και την υγειονομική ασφάλεια του νομού καθώς με κλειστό τελωνείο θα υπάρχουν μη ελεγχόμενες ροές.

Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
05 Απριλίου 2024
Με λαμπρότητα επέστρεψε στον Λευκό Οίκο η ετήσια δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Π...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...