Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» και Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για τα ζητήματα των Βορειοηπειρωτών στην Περιφέρεια Αττικής, κ. Ανδρέα Κούρτη απέστειλε επιστολή στον  υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά , με την οποία ζητά να επανεξεταστούν άμεσες οι αποφάσεις και τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί στα Ελληνοαλβανικά σύνορα ώστε να σταματήσει η άδικη και άνιση μεταχείριση των Βορειοηπειρωτών. 


Αγαπητοί Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες,

Μετά την προσπάθεια του Επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» και Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για τα ζητήματα των Βορειοηπειρωτών στην Περιφέρεια Αττικής, κ. Ανδρέα Κούρτη για συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά και ενημέρωση σχετικά με τα κρίσιμα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω της υγειονομικής κρίσης και αφορούν την Εθνική Ελληνική Μειονότητα που διαμένει στην Αλβανία αλλά και την αδυναμία προσώρας συνάντησης λόγω δύσκολων συγκυριών, η παράταξή μας απέστειλε νέα Επιστολή με Αιτήματα-Προτάσεις προς τον Υφυπουργό, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους πρέπει να επανεξεταστούν άμεσα οι αποφάσεις και τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί λόγω πανδημίας και αφορούν τόσο την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα ελληνοαλβανικά σύνορα όσο και το κλειστό τελωνείο Μαυροματίου, προκειμένου να σταματήσει η άδικη και άνιση μεταχείριση της Βορειοηπειρωτικής μας κοινότητας.

Η διασφάλιση της προστασίας όλων των συμπολιτών μας από τον φονικό ιό είναι βασική προτεραιότητα μάς και γι' αυτό ζητάμε και θα συνεχίσουμε να ζητάμε έμπρακτες λύσεις για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό προκειμένου να είναι και να παραμείνει ασφαλής μεσούσης της υγειονομικής κρίσης αλλά και να αναζητάμε τρόπους προκειμένου να βελτιωθεί όσο περισσότερο γίνεται η καθημερινότητά του.

Σας κοινοποιούμε την επιστολή που απέστειλε η παράταξη «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» με πρωτοβουλία του Επικεφαλής κ. Ανδρέα Κούρτη προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χαρδαλιά.