Επικοινωνία του Επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» στην Περιφέρεια με τα συναρμόδια Υπουργεία για την επαναλειτουργία των τελωνείων Μαυροματίου – Κρυσταλλοπηγής- Μέρτζανης 

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

Αγαπητοί Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες, 

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και ενεργειών που η παράταξή μας συνεχίζει να πραγματοποιεί για την ανάδειξη των προβλημάτων που έχουν προκύψει από τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας τα οποία αφορούν την κοινότητά μας που διαμένει στην Αλβανία αλλά και τους Βορειοηπειρώτες που κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα. 

Σας ενημερώνουμε ότι o Επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» και αρμόδιος Περιφερειακός Σύμβουλος για τα ζητήματα των Βορειοηπειρωτών στην Περιφέρεια Αττικής κ. Ανδρέας Κούρτης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και του Υπουργείου Υγείας. Το κύριο θέμα συζήτησης ήταν η επαναλειτουργία των τελωνείων Μαυροματίου, Κρυσταλλοπηγής και Μέρτζανης αφού αποτελούν σημαντικές πύλες εισόδου – εξόδου για τους Βορειοηπειρώτες.Ο κ. Κούρτης έλαβε διαβεβαιώσεις από τα στελέχη των συναρμοδίων Υπουργείων ότι οι συγκεκριμένοι μεθοριακοί σταθμοί θα ανοίξουν εντός του Ιουνίου με όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διευκολυνθεί η μετακίνηση των συμπατριωτών μας και να τονωθούν οι τοπικές οικονομίες.