To Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Ελληνικού Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ενημερώνει τους υποψήφιους σπουδαστές ότι έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές στο δύο Προγράμματα ΜΑΣΤΕΡ που λειτουργούν στο Τμήμα Ελληνικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ευχόμενοι σήμερα την επίσημη δια ζώσης έναρξη της σχολικής χρονιάς για τους μαθητές και δασκάλους των ιδιωτικών σχολείων στο χώρο μας, Σας ενημερώνουμε ότι στο Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Ελληνικού Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου άρχισαν από σήμερα οι εγγραφές στα δύο Προγράμματα ΜΑΣΤΕΡ που λειτουργούν στο Τμήμα μας. Τα προγράμματα εξασφαλίζουν πτυχίο για ελληνοδιδασκάλους ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (60 μαθητικές μονάδες, δλδ ένα ακαδημαϊκό έτος) και για ελληνοδιδασκάλους ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (120 μαθητικές μονάδες , δλδ δύο ακαδημαϊκά έτη).

Μπορούν να εγγραφούν απόφοιτοι Bachelor, (δλδ τριετών πανεπιστημιακών σπουδών). Εδώ εντάσσονται και όσοι αποφοίτησαν ελληνικά πανεπιστήμια και επιθυμούν την κατοχύρωση του ελληνικού πανεπιστημιακού πτυχίου τους στην Αλβανία (αφού πρώτα έχουν αναγνωρίσει το πτυχίο τους στο Υπουργείο Παιδείας της χώρας, ή αποδεικνύουν ότι βρίσκονται σε διαδικασία αναγνώρισης)

Δικαιούνται επίσης να εγγραφούν όσοι απόφοιτοι έχουν τετράχρονες πανεπιστημιακές σπουδές (δλδ παλιού συστήματος).

Η απόχτηση πτυχίου ΜΑΣΤΕΡ στο Τμήμα μας εξασφαλίζει την εξειδίκευση που απαιτεί η συγκεκριμένη θέση εργασίας διδασκάλου, δλδ για να είναι προσιτή σε σχέση με το νόμο , την εξειδίκευση για όσους διεκδικούν μια θέση διδασκάλου στη μητρική γλώσσα και επίσης για όσους θέλουν να κατοχυρώσουν το πτυχίο τους για οποιαδήποτε άλλη θέση εργασίας που απαιτεί καλή γνώση της ελληνικής.

Το Τμήμα μας είναι ανοιχτό και έτοιμο να προσφέρει την όποια υποστήριξη, βοήθεια και διευκόλυνση ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να πετύχει το σκοπό του!