Το Δημοκρατικό Κόμμα θα ζητήσει από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (KQZ) τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Απριλίου σε 9 εκλογικές περιφέρειες της χώρας να κηρυχθούν άκυρα.

Το αίτημα θα αφορά την διεξαγωγή εκ νέου ψηφοφορίας στις περιοχές Σκόντρα, Δυρράχιο, Τίρανα, Ελμπασάν, Φιέρι, Μπεράτι, Αργυρόκαστρο , Κορυτσά και Βλόρας, όπως μεταδίδουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί την Κυβέρνηση Ράμα ότι χρησιμοποίησε κρατικά κονδύλια για να αγοράσει έμμεσα ψήφους παραπλανώντας την πραγματική βούληση των ψηφοφόρων.

Το αίτημα του Δημοκρατικού Κόμματος θα υποβληθεί στην Επιτροπή Παραπόνων και Κυρώσεων(KAS) με όλα τα στοιχεία εντός αυτής της εβδομάδας.

Το LSI ζητάει την να κηρυχθούν άκυρα τα αποτελέσματα στο Δήμο Δρόπολης

Το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ενσωμάτωσης άσκησε έφεση για τα αποτελέσματα των εκλογών στην περιοχή του Αργυροκάστρου, απαιτώντας να κηρυχθούν άκυρα.

Συγκεκριμένα προσέφυγε σήμερα στην Επιτροπή Παραπόνων και Κυρώσεων για το Δήμο Δρόπολης της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας . Σύμφωνα με το αίτημα του LSI στον Δήμο Δρόπολης οι ψήφοι έχουν χειραγωγηθεί και διαπιστώθηκαν παρατυπίες στην καταμέτρηση.

Σε περίπτωση που γίνει δεκτό το αίτημα για το Δήμο Δρόπολης τότε θα επηρεάσει όλη την περιοχή της Περιφέρειας Αργυροκάστρου και υποχρεωτικά θα πρέπει να επαναληφθούν οι εκλογές