Τις τελευταίες ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει δημιουργηθεί ένα Κίνημα Στήριξης υπέρ της αλβανικής αντιπολίτευσης από Αλβανούς μετανάστες που διαμένουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις που κάνουν, εκατοντάδες Αλβανοί ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στην Αλβανία αεροπορικώς μέσω Ιταλίας και να καταψηφίσουν τον Έντι Ράμα. Κατηγορούν τον Αλβανό πρωθυπουργό ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να στερήσει την ψήφο από τους μετανάστες.

Συγκεκριμένα σε μια ανάρτησή τους αναφέρουν:

Ο Ερντογάν της Αλβανίας Σχιζοφρένη Edi Rama δεν μπορείς να σταματήσεις την ψήφο των μεταναστών. Οδεύουμε προς Ιταλία και θα πάμε να ψηφίσουμε Αλβανία. Κυριακή πρωί μας έχεις εκεί. Σταματήστε μας αν μπορείτε! Νίκη στην Ενωμένη Αντιπολίτευση.!!!!

Πριν από δυο ημέρες η Ένωση Αλβανών Μεταναστών Ελλάδας απέστειλαν επιστολή - καταγγελία στον Αλβανό Πρόεδρο και στα υπόλοιπα θεσμικά όργανα του κράτους, καθως επίσης στον ΟΑΣΕ, στην Πρεσβεία της Ε.Ε., των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας με την οποία ζητούν την άμεση κατάργηση της 14μερης καραντίνας που επέβαλε η Αλβανία ώστε να μεταβούν και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.