Αλβανία: Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ενώνονται για την νίκη στις επερχόμενες εκλογές

Αλβανία: Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ενώνονται για την νίκη στις επερχόμενες εκλογές Αλβανία: Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ενώνονται για την νίκη στις επερχόμενες εκλογές

Πριν από τις γενικές εκλογές της 25ης Απριλίου, τα δύο κύρια κόμματα της Αλβανίας, το Δημοκρατικό Κόμμα και το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ενσωμάτωσης (LSI), υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας

Τα δύο κόμματα ελπίζουν ότι η εν λόγω συνεργασία θα τους δώσει μια καλύτερη ευκαιρία να απομακρύνουν από την ηγεσία το Σοσιαλιστικό Κόμμα που έχει ήδη εξουσία για δύο θητείες υπό τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Η συμφωνία που υπεγράφη την 1η Μαρτίου, περιλαμβάνει 13 προτεραιότητες που θα πραγματοποιήσουν τα δύο κόμματα σε περίπτωση που κερδίσουν τις επερχόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με αναφορές θα συμμετάσχουν στην διαδικασία σε ξεχωριστές λίστες, αλλά θα τοποθετήσουν έναν κατάλογο σε περιοχές με μικρότερο αριθμό ψηφοφόρων.

Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος Lulzim Basha , δήλωσσε «Σήμερα ενώσαμε τις δυνάμεις μας, για να φέρουμε αλλαγή στην Αλβανία. Στις 25 Απριλίου υποσχόμαστε ότι ο Ράμα θα φύγει και θα αρχίσουμε να εργαζόμαστε για τους πολίτες της Αλβανίας! " .

«Συνεργαστήκαμε για να διασφαλίσουμε την αλλαγή στην Αλβανία και θα φέρουμε αυτήν την αλλαγή: νέες ελπίδες για όλους και σοβαρά σχέδια εργασίας σε όλους τους τομείς, όπου ο Ράμα έχει αποτύχει για οκτώ χρόνια: οικονομία, υγεία, εκπαίδευση, μετανάστευση, υποδομές», δήλωσε με τη σειρά του ο Gazment Bardhi του το Δημοκρατικό Κόμμα.

Η αρχηγός της LSI, Monika Kryemadhi, δήλωσε ότι τα δύο κόμματα συνεργάζονται, παρόλο που το κόμμα της είναι τοπικό δημοκρατικό κόμμα, προκειμένου να απομακρύνει τους Σοσιαλιστές από την εξουσία. «Μερικές φορές μπορεί να έχουμε αντίθετες απόψεις για ορισμένες πολιτικές, αλλά δεσμευόμαστε να βρούμε την κοινή γλώσσα συνεργασίας και να εργαζόμαστε σκληρά μεταξύ μας, προβάλλοντας πάντα το συμφέρον της Αλβανίας και των Αλβανών», ανέφερε η Kryemadhi σε δημοσίευση στο Facebook .

"Η συνεργασία μας στέλνει ένα ισχυρό και σαφές μήνυμα σε όλους τους Αλβανούς ότι έρχεται η αλλαγή, ότι η αλλαγή είναι αναπόφευκτη και ότι είναι καλύτερες μέρες για τους Αλβανούς οπουδήποτε ζουν", πρόσθεσε. 

Έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Καλπάζει η διαφθορά και ...
Στο κόκκινο βρίσκεται ο Δήμος Δρόπολης λόγω της αύ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

25 Σεπτεμβρίου 2021
Απλοποιείται, από το νέο έτος, η διαδικασία καταχώρησης ληξιαρχικών πράξεων Ελλήνων πολιτών στο εξωτ...
25 Σεπτεμβρίου 2021
Επίθεση εναντίον του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκ...
24 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφ...
24 Σεπτεμβρίου 2021
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ευπατρίδης και συνάμα ακαταμάχητος αγωνιστής για το Βορειοηπειρωτικό Σταύρος Ζαφείρης τ...
26 Σεπτεμβρίου 2021
Μία νέα συμμαχία με τα αρχικά AUKUS (A=Αυστραλία, UK=Ηνωμένο Βασίλειο, US=Ηνωμένες Πολιτείες της Αμε...
26 Σεπτεμβρίου 2021
Προ ημερών (16/9) δημοσιεύθηκε στον «Π.Λ.» ένα θέμα που αφορά το Ίδρυμα Βορειοηπειρωτικών Ερευνών κα...
25 Σεπτεμβρίου 2021
Η Τουρκία απαγάγει εδώ και χρόνια στο εξωτερικό αντικαθεστωτικούς. Ωστόσο, η Άγκυρα δεν έχει τίποτα ...
22 Σεπτεμβρίου 2021
Η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ με την καταληκτική της επίσκεψη στο Βελιγράδι και στα Τίρανα θέλησε να υ...