ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Αλβανία: Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ενώνονται για την νίκη στις επερχόμενες εκλογές

Αλβανία: Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ενώνονται για την νίκη στις επερχόμενες εκλογές Αλβανία: Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ενώνονται για την νίκη στις επερχόμενες εκλογές

Πριν από τις γενικές εκλογές της 25ης Απριλίου, τα δύο κύρια κόμματα της Αλβανίας, το Δημοκρατικό Κόμμα και το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ενσωμάτωσης (LSI), υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας

Τα δύο κόμματα ελπίζουν ότι η εν λόγω συνεργασία θα τους δώσει μια καλύτερη ευκαιρία να απομακρύνουν από την ηγεσία το Σοσιαλιστικό Κόμμα που έχει ήδη εξουσία για δύο θητείες υπό τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Η συμφωνία που υπεγράφη την 1η Μαρτίου, περιλαμβάνει 13 προτεραιότητες που θα πραγματοποιήσουν τα δύο κόμματα σε περίπτωση που κερδίσουν τις επερχόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με αναφορές θα συμμετάσχουν στην διαδικασία σε ξεχωριστές λίστες, αλλά θα τοποθετήσουν έναν κατάλογο σε περιοχές με μικρότερο αριθμό ψηφοφόρων.

Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος Lulzim Basha , δήλωσσε «Σήμερα ενώσαμε τις δυνάμεις μας, για να φέρουμε αλλαγή στην Αλβανία. Στις 25 Απριλίου υποσχόμαστε ότι ο Ράμα θα φύγει και θα αρχίσουμε να εργαζόμαστε για τους πολίτες της Αλβανίας! " .

«Συνεργαστήκαμε για να διασφαλίσουμε την αλλαγή στην Αλβανία και θα φέρουμε αυτήν την αλλαγή: νέες ελπίδες για όλους και σοβαρά σχέδια εργασίας σε όλους τους τομείς, όπου ο Ράμα έχει αποτύχει για οκτώ χρόνια: οικονομία, υγεία, εκπαίδευση, μετανάστευση, υποδομές», δήλωσε με τη σειρά του ο Gazment Bardhi του το Δημοκρατικό Κόμμα.

Η αρχηγός της LSI, Monika Kryemadhi, δήλωσε ότι τα δύο κόμματα συνεργάζονται, παρόλο που το κόμμα της είναι τοπικό δημοκρατικό κόμμα, προκειμένου να απομακρύνει τους Σοσιαλιστές από την εξουσία. «Μερικές φορές μπορεί να έχουμε αντίθετες απόψεις για ορισμένες πολιτικές, αλλά δεσμευόμαστε να βρούμε την κοινή γλώσσα συνεργασίας και να εργαζόμαστε σκληρά μεταξύ μας, προβάλλοντας πάντα το συμφέρον της Αλβανίας και των Αλβανών», ανέφερε η Kryemadhi σε δημοσίευση στο Facebook .

"Η συνεργασία μας στέλνει ένα ισχυρό και σαφές μήνυμα σε όλους τους Αλβανούς ότι έρχεται η αλλαγή, ότι η αλλαγή είναι αναπόφευκτη και ότι είναι καλύτερες μέρες για τους Αλβανούς οπουδήποτε ζουν", πρόσθεσε. 


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...